Nové stroje Hammer Strength, přijďte otestovat!

Otevírací doba

Pondělí 630 - 2100
Úterý 630 - 2100
Středa 630 - 2100
Čtvrtek 630 - 2100
Pátek 630 - 2100
Sobota 730 - 2100
Neděle 730 - 2100
 

Kontakt

Stepan Domorád

Štěpán Domorád

V případě dotazů volejte 777 822 881

 

Aktuality

Na velikonoční státní svátky otevírací doba beze změny!

27. 03. 2024

Vážení sportovní přátelé, o velikonočních svátcích budeme mít otevřeno beze změny otevírací doby. Těšíme se na Vaší návštěvu

Otevírací doba přes vánoční svátky

12. 12. 2023

Vážení sportovní přátelé, během vánočních svátků bude otevřeno každý den, nehledě na to, zda-li je svátek, nebo není. Jediné dvě ...

Nový ceník od 1. ledna 2024

18. 11. 2023

Vážení, vlivem nárůstů cen energií, náhradních dílů, maziv, cen služeb (čalounění, lakování apod.), inflace, zvětšení prostor, nákupu nových strojů, renovací ...

 
Facebook
Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Jaroslav Poláček - nový člověk

Vážení sportovní přátelé,

dnes bych Vám rád představil Jaroslava Poláčka. Tohoto sympatického chlapíka můžete vídat po posilovnách již dlouhé dekády. Zvedal velmi těžké váhy, cvičil soustavně, měl solidní svalové objemy a ucházející fyzickou kondici. Do našeho fitka chodil již nějaký ten pátek s železnou pravidelností, když jsem se rozhodl mu nabídnout spolupráci. Viděl jsem, že má za ty dlouhé roky tvrdých tréninků vypracováno jistě mnoho velmi kvalitní svalové hmoty, kterou ovšem nikdy nikdo neviděl. Jarda zkrátka vypadal celkem slušně ve svetru, kde se mu dmuly obří prsní svaly, ale hlavu měl jak bojler a v pase připomínal ženu v šestinedělí. To ovšem jemu i jeho okolí připadalo normální a nikdo ho nepovažoval "za tlustého". Já ano!

Jarda moji nabídku přijal. Pustili jsme se do revize jeho jídelníčku, který byl zkrátka tragický! On sám si vůbec neuvědomoval, jak špatně se stravuje. Pamatuji si, že jsem mu přeházel skoro vše a Jarda tiše souhlasil. Ovšem když jsem mu místo proteinu po tréninku naordinoval 3 sachariďáky, zcela se zdráhal ho vypít a bylo vidět, že pochybuje o mém duševním zdraví. Nakonec ho však vypil a po pár trénincích a stoupnutích na váhu zjistil, že to co jsme společně nastavili skutečně funguje a tak už jsme nikdy neměli "spor", nýbrž jsme už pouze plánovali další postup. Jarda je velmi inteligentní chlapík, který se ukázkově naučil pracovat s kalorickými tabulkami, sám se vzdělával a hledal si pestrost potravin. S doplňky stravy a makroživinami mě poslouchal jak kosmonaut základnu v Houstonu. Každých 14 dní jsme kontrolovali váhu a měřili podkožní tuk kaliperem. Za tu celou půlroční proměnu jsme neměli ani jedno měření bez pokroku. Jarda byl neuvěřitelně precizní a disciplinovaný. Když se nám pokrok zpomalil, probrali jsme celou situaci, našli chybu a do dalšího týdne upravili plán a vždy se vše zase rozjelo na plné obrátky.

Ale jak vždy říkám, šampiona dělají překážky a ty postihly i Jardu. Nejdříve si ošklivě poranil prst na ruce a poté měl problémy s bolestmi krku a hlavy. Ty se nám podařilo poměrně rychle odstranit nápravou cvičební techniky a hlavně dechového stereotypu. Tady bych chtěl obzvlášť vyzdvihnout Jardovu houževnatost, protože v těchto momentech slabší kusy odpadají. Jarda se ale nenechal odradit a věřil mi, že najdeme příčinu toho, co mu bolesti a značný diskomfort způsobuje. V té době pro něho navíc přišla další tvrdá výzva - trénink nohou! Né, že bys snad do té doby nejezdil těžké tréninky na nohy, ale cvičil je zkrátka jako běžný smrtelník. Absolvovali jsme spolu 2 tréninky nohou. Ten první ho donutil přejít do zóny, kde si posunul dosavadní úroveň intenzity. Tehdy ještě s výše zmiňovanými bolestmi hlavy. Druhý trénink ho měl vystřelit zcela odlišným způsobem za hranici bolesti, kterou doposud při tréninku prožíval. Jarda to ustál! Tedy ležel v bolestech na podlaze, úpějící v bolestech a kyslíkovém dluhu - ale obstál! Další ukázka obrovské vůle "zvítězit". Od té doby sám útočil na nohy takovou tvrdostí, jako peršani na Řecko.

Jak plynuly měsíce, Jarda se začal měnit jak po těle, tak výrazně i v obličeji. To jsme předpověděli už podle počátečních údajů na kaliperu, kde měl skutečně vysoká čísla. Vysoký byl na začátku i jeho tlak. Postupně jsme utahovaly sacharidy i tuky, přidávali kardio aktivity a vše neslo plánované výsledky. Jak to tedy začalo a skončilo?

26.9.2021 - 10.4.2022

Hmotnost: 96,1kg / 76,5kg

Podkožní tuk: 22,7% / 11,9%

Podkožní tuk: 21,8kg / 9,1kg

Navíc Jarda za svoji půlroční dietu shodil 20cm v pase. Forma vygradovala tak, že jsme se ji až lekli. Byla lepší, než jsme čekali. Při tréninku, tento vždy dobře naladěný chlapík, vypadal jako kulturista před soutěží, jehož tělo potiskla síť žil o vzhledu Google map. V obličeji se zúžil o třetinu a doslova se z něj stal nový člověk. Triumf vůle a odhodlání byl dokonán. Jaroslav Poláček vystoupal na piedestal a stal se vzorem a motivací. Svým skromným, sympatickým a gentlemanským vystupováním si však získal obdiv už dávno předtím, než začal svoji půlroční cestu za novým tělem.

Gratulujeme a děkujeme!

On sám k tomu dodává, že nikdy není pozdě změnu. Trvalo to půl roku, ale stálo to za to. Cítím se skvěle i při běhu, nebo na kole. Mám zdravý krevní tlak a mé tělo je zbaveno zbytečného tuku. Nejdůležitější je jídelníček, srovnat si makroživiny a dobré rady. Jarda dále děkuje za pochopení v rodině, podporu okolí a celému kolektivu Fitness Nautilus.

Fitness-Nautilus