Nové stroje Hammer Strength, přijďte otestovat!

Otevírací doba

Pondělí 630 - 2100
Úterý 630 - 2100
Středa 630 - 2100
Čtvrtek 630 - 2100
Pátek 630 - 2100
Sobota 730 - 2100
Neděle 730 - 2100
 

Kontakt

Stepan Domorád

Štěpán Domorád

V případě dotazů volejte 777 822 881

 

Aktuality

Na velikonoční státní svátky otevírací doba beze změny!

27. 03. 2024

Vážení sportovní přátelé, o velikonočních svátcích budeme mít otevřeno beze změny otevírací doby. Těšíme se na Vaší návštěvu

Otevírací doba přes vánoční svátky

12. 12. 2023

Vážení sportovní přátelé, během vánočních svátků bude otevřeno každý den, nehledě na to, zda-li je svátek, nebo není. Jediné dvě ...

Nový ceník od 1. ledna 2024

18. 11. 2023

Vážení, vlivem nárůstů cen energií, náhradních dílů, maziv, cen služeb (čalounění, lakování apod.), inflace, zvětšení prostor, nákupu nových strojů, renovací ...

 
Facebook
Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Dorian Yates otevřeně o strojích Hammer Strength!

Dorian Yates, šestinásobný Mr. Olympia a jedna z největších ikon tohoto sportu, byl známý svým otevřeným a velmi inteligentním přístupem. Když odpovídal na otázky fanoušků, dostal také otázku na stroje Hammer Strength. Tuto otevřenou odpověď Vám přinášíme z webu flexonline.com, který patří mezi nejdůležitější servery o kulturistice a fitness na světě. Pro Vás, kteří jste slabší v angličtině jsem text přeložil a doplnil o pár poznámek, abyste plně pochopili význam Dorianova článku.

 

Otázka:
Během Vaší kulturistické kariéry jste často využívat vybavení Hammer Strength. Co jste si tak oblíbil na těchto strojích?

Odpověď:
Je pravda, že stroje Hammer Strength jsem zařazoval do mých příprav na soutěže Mr. Olympia a zařazuji je dodnes. Hammery jsem začal používat na začátku roku 1994. Ve skutečnosti zrovna nejsou fanoušek strojů obecně, protože preferuji volné váhy.

Nicméně, Hammer Strength stroje jsou skvěle navržené. Stroje mají úhly pohybu, které jako by křížily stroje a činky. Například při benchpressu jsou vaše ruce tažené přes tělo tak, že vaše prsní svaly silně kontrahovány na vrcholu pohybu. U většiny ostatních strojů prostě tlačíte v jedné přímce, podobně jako když tlačíte činku.

Také jsem zjistil, že stroje Hammer Strength mi pomohli vyřešit cvičení při zranění. Měl jsem nějaké menší poškození ramene, které se mi při benchování s činkou zhoršovalo. S vybavením Hammer Strength jsem mohl trénovat i během zranění. Nemusel jsem se starat o balancování s činkami a zároveň odpadl problém přemisťování volné váhy do startovní pozice. Mohl jsem se tedy soustředit čistě na práci svalů.

To samé platí pro stroje na záda. Používal jsem obrácený úchop pro stahování kladky na hrudník, než jsem se poprvé dotknul stroje na záda od Hammer Strength. Když jsem vyzkoušel verzi tohoto cviku na stroji Hammer Strength, byl jsem nadšen. Nejvíce se mi na něm líbí oblouk, který vytváří při tažení rukou dolů. Na ostatních lat strojích (stroje na široký zádový sval) je pohyb směrem dolů, ale funkce širokého svalu je táhnout ruce dolů a dozadu, proto je stroj Hammer Strength efektivnější. Přítahy v sedě Hammer Strength jsou také skvělé a také jsem je používal. Na tomto stroji jsem s radostí využíval hlavně cvičení každou rukou zvlášť. Ve skutečnosti jsem se stal známým zastáncem tohoto cviku a později jsem se stal konzultantem při vývoji veslování obrácených úchopem (poznámka překladatele: Hammer Strength Low Row).

Musím jsem přiznat, že nejsem takový fanoušek strojů Hammer Strength pro spodní polovinu těla jako pro horní. Ale je to jen otázka preferencí. Myslím, že je pro stroje všeobecně těžší kopírovat pohyb nohou, než horní části těla.

Apeluji na vás, abyste stroje Hammer Strength vyzukoušeli, speciálně první generace těchto strojů. Možná zjistíte, že to nefunguje stejným způsobem na vás, jako to fungovalo na mně, nebo zjistíte, že je skvělé zařadit tyto stroje do vašeho cvičebního plánu.

 

zdroj:

http://www.flexonline.com/training/hammer-time

Fitness-Nautilus