Nové stroje Hammer Strength, přijďte otestovat!

Otevírací doba

Pondělí 630 - 2100
Úterý 630 - 2100
Středa 630 - 2100
Čtvrtek 630 - 2100
Pátek 630 - 2100
Sobota 730 - 2100
Neděle 730 - 2100
 

Kontakt

Stepan Domorád

Štěpán Domorád

V případě dotazů volejte 777 822 881

 

Aktuality

Na velikonoční státní svátky otevírací doba beze změny!

27. 03. 2024

Vážení sportovní přátelé, o velikonočních svátcích budeme mít otevřeno beze změny otevírací doby. Těšíme se na Vaší návštěvu

Otevírací doba přes vánoční svátky

12. 12. 2023

Vážení sportovní přátelé, během vánočních svátků bude otevřeno každý den, nehledě na to, zda-li je svátek, nebo není. Jediné dvě ...

Nový ceník od 1. ledna 2024

18. 11. 2023

Vážení, vlivem nárůstů cen energií, náhradních dílů, maziv, cen služeb (čalounění, lakování apod.), inflace, zvětšení prostor, nákupu nových strojů, renovací ...

 
Facebook
Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Osobnosti fitka - Jaroslav Poláček

Ahoj Jardo, poprosím Tě o krátké představení našim čtenářům. Prozraď nám svůj věk, výšku, váhu a jak dlouho se věnuješ posilování?


Ahoj Štěpáne, myslím, že mě není třeba představovat, většina čtenářů mě zná osobně z Tvého super fitka, kde poslední dobou trávím dost času, ale pro úplnost, jmenuji se Jarda Poláček, za pár měsíců mi bude 47 let, jsem vysoký (obr) 178 cm a nyní je moje váha při cca 11 procentech tuku 78kg.

A jak dlouho posiluji? Cvičím vlastně od puberty (která u mě ještě neskončila?) s několika přestávkami dodnes. Musím, ale přiznat, že je rozdíl mezi cvičením, dříve a dnes. Dříve člověk nazvedal ve fitku 3x týdně nějakou váhu a tím to pro něho skončilo, tzn., že jsem nedodržoval základní principy stravování, nevěděl nic o makroživinách, nevnímal jak reaguje a na co reaguje moje tělo atd. Dnes se cvičení věnuji úplně jinak.


Tvá postava prošla před nedávnem obrovskou proměnou. Prozradil bys nám nějaká čísla před a po?

Moje proměna začala v září 2021, tedy před necelými dvěma roky, kdy jsem se u Tebe nechal změřit
a zjistil jsem, že při svých 100 kg váhy mám 25 procent tuku a jsem na pokraji obezity. To byl ten impulz, kdy jsem si řekl, že se musí něco změnit.

Začal jsem od základů se stravováním, zkoušel jsem co mi vyhovuje a hlavně jsem si nechal poradit, samozřejmě nejvíce od Tebe. No a tak se mi za půl roku podařilo shodit cca 20 kg a v pase ztratit 20 cm. Od té doby se snažím kontrolovat svůj jídelníček, ať už při shazování, udržování či nabírání. Mám jednu výhodu, protože jsem puntičkář, naučil jsem se pracovat s kalorickými tabulkami, které mi s kontrolou makroživin velice pomáhají a dá se říci, že dnes jsem již schopen i bez nich hodně kontrolovat co vlastně jím.


Změnila se tedy kompletně Tvá postava, ale jak se změnilo Tvé myšlení a životní styl?


Určitě se nezměnila má povaha, jsem pořád pozitivní a optimistický člověk, ale nyní si vše více užívám. Co to znamená? V prvé řadě jsem více fyzicky aktivní, snížil se můj "malinko" vyšší krevní tlak a určitě se cítím celkově daleko lépe. Myslím si, že jsem začal motivovat i své okolí, kdy i já dokážu již lidem okolo sebe poradit, jak se mají stravovat a na co se soustředit. Samozřejmě to nikomu nevnucuji.

 

Věnuješ se kromě posilování ještě jiným koníčkům?


Vždy jsem miloval kolo, běžky, plavání. S rodinou se snažíme provozovat turistiku a seznamovat
se z krásami našich hor a v poslední době také Českého ráje.


Jak se Ti daří kombinovat fitness se zaměstnáním a rodinou?


Vzhledem k tomu, že celý život pracuji u bezpečnostních složek, bral jsem i cvičení jako přípravu
v rámci zaměstnání a to platí i nyní.

A kombinace rodiny a cvičení? Jsem již 20 let šťastně ženatý a mám již dospělé, úžasné děti (19 a 16 let) a tím pádem je cvičení nyní jednodušší a stalo se mým koníčkem č. 1. Prostě jim tolik nechybím, když si odskočím do fitka. Samozřejmě, když byly menší, měl jsem i nějaké pauzy ve cvičení (nejdelší byla asi 3 roky).


Co vidíš jako svou největší chybu, které ses dopouštěl a jaké největší chyby vidíš u jiných cvičenců? Co bys jim poradil?


Tak když vyberu jen jednu chybu z mnoha, tak určitě tou největší bylo stravování. Vždy jsem
se stravoval bídně. Nevěděl jsem nic o makroživinách, měl opravdu málo bílkovin a večerní přecpávání pro mě bylo běžné. Jak dneska říkám, můj trénink začíná snídaní a končí posledním (a to i v dietě) sedmým jídlem. Správný poměr bílkovin, sacharidů a tuků je pro mě nyní alfa a omega.

Chyby ostatních hodnotit nemůžu a nechci, protože jsem (i ve svém věku) pořád na začátku a i já
se stále dopouštím mnoha chyb. Také ještě potřebuji poradit a za každou radu jsem vděčný.


Jaké máš fitness plány v nejbližší budoucnosti?

 

Plány?? Chtěl bych cvičit jak dlouho budu moci, pokusit se ještě nabrat nějakou svalovou hmotu,
ale hlavně cvičit pro radost. Udržovat si celoročně určité procento tělesného tuku, protože co si budem povídat, i po zdravotní stránce je to výhoda, netahat se z tukem navíc. A fitness plány do budoucna? Nechte se (možná) překvapit!

Na závěr bych rád poděkoval své rodině, bez jejíž podpory by jsem nebyl tam kde jsem. Přátelům, které mám a také všem (bez vyjímky) se kterými se vídám ve fitku, vždy Vás rád vidím. No a hlavně taky děkuji Tobě Štěpáne, protože bez Tvých rad, konzultací a také podpory by jsem (s nadsázkou), nikdy nevyměnil mazanec za pekáč buchet. Díky Tobě a díky Všem.

Fitness-Nautilus